Anmeldelse Seksualundervisning
0   165

Unge liv på spil

Hiv/aids i Danmark og resten af verden

Fakta<p>Forfatter: Steen Frederiksen og Gertrud Bjørning</p><br /><p>Elevbog: 144 sider, 120 kroner </p><br /><p>Dvd: 67 minutter, plus lærervejledning, 32 sider: 150 kroner </p><br /><p>Klassesæt (25 elevbøger og en dvd): 1.950 kroner </p><br /><p>Se desuden www.ungelivpaaspil.dk</p><br /><p>Forlag: Haase og Søns Forlag as</p>

"Der er meget få hiv-smittede i Danmark, og risikoen for smitte er meget lille, hvis man er heteroseksuel. For unge heteroseksuelle, der kun har sex med jævnaldrende, er risikoen nærmest lig nul", siger Jens Henriksen, som arbejder på AIDS-linien, om situationen i Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

Men danske unge lever jo ikke i en isoleret verden. De møder unge fra andre steder og rejser selv ud til lande, hvor lokalsamfundet er ved at bryde sammen, fordi forældregenerationen er døende eller døde af aids. Hiv får forskellige konsekvenser, alt efter hvor i verden smitten rammer, og hvilke donorer der giver penge til oplysningen om sygdommen. De hårdt ramte steder, der er så heldige at få støtte fra protestantiske lande, fra Danida for eksempel, bliver ikke tvunget til at tabuisere unges sex, mens de stakkels stater, der er afhængige af pavens, George W. Bushs og islamiske lederes reaktionære donationer, er nødsaget til at prædike afholdenhed og nul sex før ægteskab. Imens dør millioner.

Dette er baggrunden for bogens mange og meget forskellige skæbner, der er fuldstændig afhængige af det omgivende samfunds støtte og fordomsfrie åbenhed. Ellers dør de.

Bogen er meget grundig i sine fortællinger om aids' oprindelse, om epidemiens historie og i sine forslag til, hvad politikere verden over kan og burde gøre.

Det er medrivende og letlæseligt, hvis der er tid til en så grundig gennemgang af en sygdom, den danske ungdom heldigvis har undgået, fordi Danmark valgte en helt anden strategi end den katolske/islamiske med tabuisering og fordømmelse.

Den samlede oplysningspakke omfatter også en dvd med fem film om unge skæbner rundt omkring i verden. I dvd-kassetten ligger en grundig og inspirerende lærervejledning.

Til materialet hører også websiden www.ungelivpaaspil.dk med fakta, cases, test, film, leksikon, dilemmaspil, kopiark med mere. Opdateret og meget inspirerende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ