Jørgen Marcher stopper

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 24.august har chefen for DLF's pædagogiske kontor, Jørgen Marcher, sidste arbejdsdag efter næsten 30 år i Danmarks Lærerforenings sekretariat, hvor han gennem alle årene har ydet en kæmpe indsats.

Jørgen Marcher blev uddannet fra Hellerup Seminarium i 1966 og arbejdede som lærer i fem år. I 1971 afsluttede han sin cand.pæd.-uddannelse og begyndte som underviser på Jonstrup Statseminarium, og i 77 blev han konsulent i DLF. Jørgen Marchers behagelige væsen og solide arbejde gjorde ham hurtigt særdeles afholdt og gav ham ry for at være en god problemknuser. For bag de runde former gemmer der sig dyb faglig indsigt, høje kvalitetskrav og stædighed. Han argumenterer grundigt, sagligt og vedholdende. Står fast, når dét er nødvendigt.

Sideløbende med sit arbejde i DLF gennemførte Jørgen Marcher Forvaltningshøjskolens lederuddannelse. Han blev chef i 1984 og slutter som chef for foreningens pædagogiske kontor. Interessen for skolens indhold har nemlig gennem alle årene været ledetråden i hans arbejde. På foreningens vegne har han slidt trapperne tynde i Undervisningsministeriet, på Christiansborg og i KL for at argumentere for og forhandle om lærernes muligheder for at gennemføre god undervisning. Hans brede netværk af embedsmænd, forskere, politikere og skolepraktikere er legendarisk.

Jørgen Marcher skal nu i gang med et liv som folkepensionist, men en aktiv familie med kone, fire døtre og et mylder af børnebørn vil ikke give ham megen ro. Interessen for læreruddannelse og skoleforhold slipper han nok heller ikke uden videre. Tid til censorvirksomhed plejer han at kunne finde, hans kone har været seminarielektor, alle fire døtre er lærere, og det ældste barnebarn er kommet i skolealderen.