Debat
0   203

Gratis skolemad nu

De Konservative fik fuld opbakning fra Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti, da de i starten af ferien meldte ud, at de vil arbejde for at få indført en ekstra gymnastiktime. Spørgsmålet er blot, hvor meget ekstra gymnastik det bliver til, når forslaget også indebærer, at idrætslæreren skal undervise i sund kost.

Jeg er helt enig i, at danske børn i stort tal burde bevæge sig mere og spise sundere.

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvis ansvar er det egentlig?

Tidligere har De Konservative stået fast på, at det for eksempel er forældrenes ansvar at sørge for, at børnene får sund mad med i skole.

Men der gælder åbenbart en anden opfattelse af forældrenes ansvar, når det handler om, at børnene får rørt sig nok. Men der er altså ingen lette genveje, hvis man alvorligt mener, at danske børn skal sikres sunde levevaner. Opskriften er: gratis skolemad til alle. En ekstra gymnastiktime gør det ikke alene.

Når det fremføres som argument for en ekstra idrætstime, at de finske børn har en time idræt mere end de danske, jamen så er det synd, at man glemmer at oplyse, at de finske skolebørn også får sund gratis skolemad.

Jeg har flere gange besøgt skoler i Sverige og Finland og spist sammen med elever og lærere i skolens kantine - og jeg har kun positive erfaringer, både med maden og ikke mindst med det positive skolemiljø, servering af sund mad i skolens selvfølgelig velindrettede kantine medfører.

Skulle det forholde sig sådan, at vores politikere ærligt brænder for at sikre en god skole med et godt og stimulerende læringsmiljø for alle børn, så fatter jeg ikke, hvorfor det bliver ved snakken. Selvfølgelig er det dyrt, men i sidste ende vil det kunne betale sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ