Anmeldelse Historie
0   84

Soldaterne / Jagerpiloterne

Fakta<p>Forfatter: Brian Williams</p><br /><p>Serie: Verden i krig</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Når forlaget Flachs udsender disse to bøger, er det vel ud fra en formodning om, at der er købere.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er svært at forestille sig, hvem disse købere kan være. Er det indkøbere på skoler og biblioteker, der ureflekteret køber alt, der glimter?

Bøgerne har ingen funktion i det danske skolesystem.

De er oversat fra engelsk og forholder sig fuldstændig ukritisk til fænomenet krig. Der er i høj grad tale om en glorificering af engelske og amerikanske soldaters gøren og laden i anden verdenskrig.

Billeder af uniformer (engelske og amerikanske) og billeder af fly og piloter (også engelske og amerikanske) fylder siderne i disse bøger krydret med tilfældige citater, der ingen mening giver, og tilfældige oplysninger, der får læseren til at undre sig over, hvad formålet med disse bøger er.

For eksempel kan man i en boks læse, at piloterne også havde uniform på, når de havde fri, og i Royal Air Force var den lyseblå, mens den i US Army Force var lysebrun. Og så videre .


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.398 andre er allerede tilmeldt