Anmeldelse

Hit med cd'en

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år udkom materialet "Hit med lyden", der kan bruges som inspirationskilde til det sproglige arbejde i daginstitutioner og børnehave. I "Hit med lyden" opereres med hele fem "alfabeter": bogstavalfabet, sproglydsalfabet, dyrealfabet, idet der knyttes et dyr til hvert bogstav, håndtegnsalfabet inspireret af Jørgen Markussen samt formalfabet, hvor der lægges vægt på bogstavets udseende og form.

Fakta:

Titel: Hit med cd'en

Forfatter: Gitte Skyum Kjøge, Birgitte Flarup

Pris: 562,50 kroner

Type: Cd

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Nu følger et supplement på cd. Her er dyrealfabetet og håndtegnsalfabetet i centrum.

Cd'en indeholder de niogtyve dyrebilleder i en farve- og en sort-hvid gengivelse samt billeder af en række håndtegn. Cd'en er til læreren til brug ved udarbejdelse af materialer. Det kan være i form af opgaveark, malebog, illustrationer til rim og remser eller spil som Sorte Per, vendespil, domino, lotto og en række andre spil, som beskrives i et lille hæfte på 16 sider.

Dyretegningerne er fornøjelige. Det kan dog være lidt af en omvej at skulle om ad et dyrenavn ved identificeringen af de enkelte bogstaver. Forhåbentlig får bogstavernes visuelle og lydlige fremtrædelsesformer førsteprioritet. De andre såkaldte "alfabeter" kan være en udmærket hjælp for de elever, der har brug for supplerende indfaldsvinkler.

Hvis man arbejder med "Hit med lyden" og kan lide selv at fremstille materialer, er cd'en et anvendeligt hjælpemiddel.