Anmeldelse Letlæsning
0   408

En dinosaur / Heksen / En fe / En robot / Trolde / Et uhyre / En UFO / En vampyr / Ånden / Biblo-nisser / Bakketroldene

Fakta


Titel
En dinosaur / Heksen / En fe / En robot / Trolde / Et uhyre / En UFO / En vampyr / Ånden / Biblo-nisser / Bakketroldene

Forfatter
Grethe Nørgaard

Illustrator
Annette Billenstein


Hvert hæfte: 30 kroner. Hele Fantasi-serien: 250 kroner

Serie
Fantasi

Type
Bog

Forlag
Gran

Denne serie er beregnet til elever i indskolingen. Emnerne i bøgerne skal appellere til elevernes fantasi. På seks venstresider står en kort sætning, og på de tilsvarende højresider er en fornøjelig illustration, der både illustrerer sætningen og "digter" lidt videre. På den sidste side gentages de seks sætninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Teksten til "En robot" lyder således: "Jeg er en robot. Jeg er mægtig flot. Her er min mor. Her bor vi. Her er min mad. Nu er jeg glad". På sidste side ses en glad robot, der nærmer sig et måltid bestående af søm, skruer og smøreolie tilberedt af robotmor, der er udstyret med diverse knapper samt sløjfer på antennerne.

Som man kan se, består teksterne af korte, enkle hovedsætninger med lydrette ord, gentagelser og enkelte rim. Sammenhængen skabes ikke ved hjælp af bindeord og uddybende bisætninger, men igennem illustrationer, der lægger op til børnenes meddigtning. De korte sætninger kan lægge op til ordbilledlæsning og udenadslære. De korte lydrette ord og gentagelserne gør, at eleverne også kan anvende andre angrebsteknikker.

Hæftet "Trolde" har to linjer på hver tekstside. Det lægger op til hæftet "Bakketroldene", der indeholder hele ni linjer tekst i en rimfortælling om troldebørn, der redder en fugleunge fra katten. Sidstnævnte tekst kan først læses af elever i 2. klasse. De ti andre bøger kan bruges til legelæsning i børnehaveklassen og læsning i 1. klasse.

Bøgerne anbefales til brug i indskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.517 andre er allerede tilmeldt