Anmeldelse

Du bist dran - Træning til den skriftlige prøve

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det går ærligt talt for stærkt med de påbudte forandringer i skolen, når et træningsmateriale til den nye skriftlige folkeskoleafgangsprøve, der lige er udkommet, allerede kræver en justering i forhold til den tiltænkte brug. Det er uheldigt både for skolen generelt, eleverne, lærerne og de seriøse forfattere, der har skyndt sig for at give eleverne mulighed for at forberede sig grundigt til den skriftlige prøve i tysk efter 9. klasse. Den skriftlige prøve i tysk fik desværre i første omgang en kort levetid.

Fakta:

Titel: Du bist dran - Træning til den skriftlige prøve

Forfatter: Tanja Jessing, Annette Smidt Jørgensen

Pris: 518,75 kroner

Sider: 64 sider

Type: Hæfte

Forlag: Alinea

Når det er sagt, er jeg alligevel af den overbevisning, at dette materiale sagtens kan være relevant i forhold til den daglige undervisning. Med udgangspunkt i Fælles Mål for tysk skal eleverne stadigvæk arbejde med tilegnelse af lytte- og læsefærdigheder, sprog og sprogbrug og skriftlig udtryksfærdighed.

Materialet giver indledningsvis en indføring i den skriftlige prøve, som er passé, men der fokuseres i lige så høj grad generelt på lytte- og læsestrategier, sprog og sprogbrug og skriftlig fremstilling, ofte med henvisninger til tysksystemet "Du bist dran", hvor der er formuleret uddybende forklaringer. Opgaverne er formuleret på kopiark; det samme gælder et selvevalueringsskema og et generelt skema til skriftlig sprogfærdighed. Materialet indeholder tillige otte lytte- og læsetekster med varierede opgaver og facit samt tre opgavesæt til sprog og sprogbrug, ligeledes med facit.

Et overskueligt og veltilrettelagt materiale, som stadig har sin berettigelse i forhold til den daglige undervisning i 9. klasse.