Anmeldelse

Klar til at lære at læse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er et letlæst hefte til forældre, der gerne vil hjælpe deres børn ind i læsningen. Heftet giver konkrete anvisninger på, hvad forældre kan gøre sammen med børnene for at lette og styrke vejen for dem.

Fakta:

Titel: Klar til at lære at læse

Forfatter: Erik Håkonsson

Pris: 199 kroner

Sider: 60 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Heftet er ikke et kortfattet program. I stedet er det en indføring i de grundlæggende holdninger, som forfatteren selv tilslutter sig - og her også opfordrer forældre til at basere deres støtte til børnene på. Det er slet ikke skidt. Men det kræver, at læserne har god tålmodighed, så de også når frem til de mere håndfaste anvisninger.

Forfatterens pointe er primært, at tilgangen til at læse og skrive skal foregå på en naturlig måde uden pres; det skal være legeagtigt og glædelsesfyldt for børnene.

Når barnet selv henvender sig, skal de voksne slå til. For voksne er vigtige. Det er i samspillet med voksne, at børnenes sprog udvikler sig. Og derfor skal de voksne gå på opdagelse i skriftsproget med børnene: "Når de gider, når det er sjovt, når det giver mening".

Og hvordan de voksne så gør det, er der gode, små konkrete anvisninger på.

Heftet er tiltænkt de tre-femårige børns forældre.