Anmeldelse

Slip aldrig Samiras hånd

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en lille perle af en bog. Nadim er otte år. Han er kommet fra et andet land, hvor der var krig. Både hans far og hans lillesøster Samira er døde.

Fakta:

Titel: Slip aldrig Samiras hånd

Forfatter: Morten Dürr, Peter Bay Alexandersen

Pris: 169,50 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Nadim skal for første gang gå alene til skole, da hans mor har fået arbejde. Han kan godt lide skolen, men han er bange for bilerne, de store hunde, de fulde mænd og for at fare vild på skolevejen.

Hans onkel finder derfor på en leg. Nadim skal følge sin lillesøster Samira i skole. Nadim griber Samiras hånd. Hun er tegnet som en glad lille skyggepige uden farver. Sammen når de sikkert forbi alle farer. Efter en uge får han en veninde Fatima, som han følges med, og Samira kan trække sig tilbage.

Handlingen kan lyde lidt morbid, men det er en meget enkel, smuk og velskrevet bog. Lixtallet er 20.

De dejlige farvetegninger illustrerer handlingen fornemt. Der er en hel personkarakteristik i de enkelte tegninger.

Bogen kan bruges til selvstændig læsning fra 2. klasse. Den kan også bruges til oplæsning i børnehaveklassen eller modtageklassen.

Powered by Labrador CMS