Anmeldelse Sløjd
0   325

Håndbog i sløjd

- andre materialer

Fakta<p>Forfatter: Torben Hansen, Kurt Svarre, Kaj Sørensen, Chen Hanghøj, Kurt Jørgensen</p><br /><p>225 kroner, 84 sider</p><br /><p>Forlag: Dansk Skolesløjds Forlag</p>

Dansk Skolesløjds Forlag udgav i 2006 en ny håndbog i sløjd. De to foregående er, og har været, en fast bestanddel i sløjdsalene rundt om i landet, men der har længe manglet en håndbog/opslagsbog, der tager fat på nogle af de mange andre materialer og teknikker, som sløjd også beskæftiger sig med i dag. Det er nu sket. "Håndbog i sløjd - andre materialer" har set dagens lys. Denne bog har fået farven grøn på omslaget, men er ellers magen til de to forrige. Samme typografi, samme opsætning. Når man ser den, forestiller man sig ikke, at det er en nyudgivelse - den ligner en, der har stået i sløjdsalen altid - man bliver helt nostalgisk.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indeholder kapitler om frisk træ, pil, børstenbinding, ben og horn, læderarbejde, glasperler og sten. Hvert kapitel beskriver materialet, arbejdsstilling, teknikker, metoder og giver ideer til fortsat arbejde. Bogen er krydret med mange små sort-hvide fotos og tegninger. Der er i de senere år udkommet mange grundige og udmærkede hobbybøger, som også behandler nogle af de materialer og teknikker, som vi arbejder med i sløjd. Disse er inspirerende med mange store flotte billeder og et væld af ideer. Sådan er denne bog ikke, men "Håndbog i sløjd - andre materialer" er lige præcis det, den udgiver sig for, nemlig en håndbog, og jeg byder den velkommen i sløjdsalens bibliotek, hvor den vil blive brugt, når jeg har brug for at repetere.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.178 andre er allerede tilmeldt