Anmeldelse

Silkens veje

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangspunkt i geografiske, biologiske og historiske beskrivelser giver denne bog et stort overblik over silkens vej fra skabelse til forbruger. Bogen skrives med fagligt overskud og giver læseren tydelig indsigt i den ældgamle produktion af silke.

Fakta:

Titel: Silkens veje

Forfatter: Ole Zethner og Rie Koustrup

Pris: 275 kroner

Sider: 78 sider

Type: Bog

Forlag: Koustrup & Co.

Grundlaget for silkeproduktion beskrives først i bogen med fokus på silkesommerfuglen og morbærtræet, som er "sjælen" i hele silkeopskriften. Derefter følger en række oplysende afsnit som eksempelvis: Silketråden, silkearbejderens hårde arbejde, silkeveje, hvad bruges silke til i dag? Kinas silkeproduktion og silkeavl i Danmark.

Bogen fremstår meget grundig og gennemført med en meget flot billedside, hvor fotosiden og tekst danner en rigtig god sammenhæng, og det faglige stof fremstår tydeligt for læseren. Især indledningen af bogen giver på billedsiden en fremragende forståelse af udviklingen fra sommerfuglelarve til silke. Bogen giver generelt læseren en god mulighed for at forstå den lidt specielle produktion af silke. Materialet indeholder en fin og overskuelig litteraturliste over danske og udenlandske titler samt et godt stikordsregister.

Bogen vil kunne bruges i flere forskellige fag og vil helt naturligt kunne bruges i tværfaglige sammenhænge, hvor man vil prøve at skabe tydelig forbindelse mellem biologi, historie og geografi.

Kan anbefales til mellemtrinnet og de ældste klasser i perioder, hvor der er tid til fordybelse på specielle områder som eksempelvis silkens veje.