Anmeldelse Biologi
0   156

Dansk Pattedyratlas

Fakta<p>299 kroner, 416 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Man bliver lidt mundlam, når man kikker ovennævnte atlas igennem. Dette er resultatet af et projekt igangsat i år 2000, hvis formål var at kortlægge samtlige danske pattedyr i et ti gange ti kilometers kvadratnet. Kort sagt sidder man altså med en komplet oversigt over samtlige danske pattedyr og deres udbredelse i landet, hvilket må siges at være ganske unikt. Beskrivelserne af de enkelte dyr er rigtig gode og grundige, så man som læser føler sig godt informeret. Det har altså været lige så vigtigt at fortælle om det enkelte dyr og ikke kun om udbredelsen. Teksten ledsages naturligvis af gode billeder, så man med egne øjne kan få syn for sagn. Da en del af dyrene er ganske sjældne, bliver det nok også det tætteste, man som læser kommer på dem. At man virkelig har fået alt med, vidner tilstedeværelsen af nordkaperen i atlasset blandt andet om. Nordkaperen er den mest sjældne hval i de danske farvande og er kun set en enkelt gang for ikke mindre en 173 år siden. Alligevel er den medtaget i atlasset. Ligeså med elgen, der også er at finde i atlasset, skønt der kun er tale om enkeltindividers tilstedeværelse i Danmark i kortere perioder.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ingen tvivl om, at der her er tale om noget ganske unikt, der bestemt fortjener at blive brugt af så mange som muligt, hvorfor det da også varmt kan anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.462 andre er allerede tilmeldt