Anmeldelse

Djævlebarnet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En farmor, der går i trance og taler med ånder, et satanistisk computerspil, der åbner af sig selv, og døde sjæle, der besætter levende børn, er gys-faktorerne i denne moderne børnethriller.

Fakta:

Titel: Djævlebarnet

Forfatter: Mia Brandstrup Andersen

ISBN: 87-11-22814-8

Pris: 169 kroner

Sider: 126 sider

Type: Bog

Forlag: Sesam

Den tolvårige Vigga elsker computerspil, og en dag dukker "Elianas hævn" op, et spil, der virker sært uigennemskueligt og handler om en pige, der blev myrdet for mange år siden og nu vil hævne sig. Undervejs i opklaringen af mordgåden sender nogen Vigga mordtrusler, og snart ødelægger ord som "reinkarneret djævlebarn" hendes nattesøvn.

Skønt bogen på den måde tillægger computerspil en del ondskab, virker det ikke som en slet skjult pædagogisk pointe. Heldigvis. Når Vigga skal søge informationer og finde hjælp, er det på nettet, det foregår, og i det hele taget formår forfatteren at sætte det ikke synderligt originale plot ind i en moderne og troværdig børneverden. Bogen er letlæst, sproget flyder, og spændingen stiger som længslen efter sommerferie, når der kun er en uge til. En enkelt bid ligner dog mistænkeligt meget noget, der er hentet direkte fra børnetimen "Nanna": Viggas lillesøster har lavet "en udefinerbar lerdims til Vigga i formning, der er blå, og det var, hvad man kunne sige om den". Nanna lavede også en lerdims til sin mor i formning, og adspurgt hvad det var, svarede hun: "Den er blå". Scenen - og resten af bogen - fungerer dog, og "Djævlebarnet" vil helt sikkert flå i alle læselystne (pige)børn på 10-12 år og efterlade dem med flossede nervebaner.

Powered by Labrador CMS