Anmeldelse

Euromania

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en nær fremtid er alle EU-skeptikeres værste mareridt blevet til virkelighed. Europas forenede stater er blevet samlet i Euromania, et kæmpe europæisk rige holdt sammen med jernhånd af en magtsyg præsident og et ministerium for intern sikkerhed. Et sofistikeret elektronisk overvågningssystem har udryddet kriminaliteten, og den øvrige befolkning pacificeres med brød og skuespil. Ironisk nok er det indbyggerne selv, der i terrorfrygt har valgt at bytte demokratiet ud med trygheden i den stærke og evigt vågende leder.

Fakta:

Titel: Euromania

Forfatter: Louis Lawaetz

ISBN: 87-90958-005-7

Pris: 198 kroner

Sider: 348 sider

Type: Bog

Forlag: Mellemfolkeligt Samvirke

En helt almindelig borger får en dag nok af systemet og grundlægger i al hemmelighed oprørsgruppen "Frit Euromania". Medlemmerne er en broget flok med hver sin særlige kompetence: videnskabsmanden, elitesoldaten, ambassadøren, bibliotekaren og en af systemets egne overvågningsagenter. De indser hurtigt, at kampen er ulige, og der må tages utraditionelle metoder i brug. Derfor slår de sig sammen med nogle brutale bander, der lever i superstatens periferi.

Inspirationerne fra George Orwells "1984" er ikke til at overse, men stilistisk er vi nok nærmere en Stephen King med noget mere action. Desværre er der lidt for mange gentagelser og overdrevent detaljerede beskrivelser, som tager pusten fra den egentlige historie. Sproget er i øvrigt også knudret, og med sine 348 sider kræver bogen en tålmodig læser. Alligevel er "Euromania" en tankevækkende science fiction-roman med mange oplagte diskussionsemner for læsevante elever fra 8. klassetrin og opefter.

Powered by Labrador CMS