Debat

Nu er der sat massivt ind

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Søren Gellov og Kasper Johansen (Folkeskolen nummer 18): Det er første gang i danmarkshistorien, at samtlige fag i 9. klasse er prøvefag. Det er de jo, fordi noget tydede på, at de prøvefrie fag ikke blev taget lige så alvorligt som prøvefagene. Alle undtagen én prøve har fungeret tilfredsstillende. Men 12.000 elever oplevede problemer med den elektroniske biologiprøve, selv om den samme havde fungeret uden problemer året før. På grund af dette it-svigt flyttede vi geografiprøven for ikke at risikere noget lignende.

Vi bør få proportionerne på plads. 98 procent af prøverne er gået, som de skulle. Der er i år gennemført 527.889 prøver i 9. klasse. De 12.000 biologielevers prøver udgør 2,3 procent af det samlede antal prøver - og tæller vi flytning af geografieksamen med, fordi vi ikke ville risikere it-problemer - berører det 6,8 procent. Det beklager vi dybt. Der er blevet arbejdet i døgndrift for at afbøde generne, og vi vil nu evaluere og lære af det hele. Jeg medgiver, at vi er et travlt ministerium. Ud af de 350 forslag, der kom ud af drøftelserne i Globaliseringsrådet, vedrørte næsten 200 undervisningsområdet. Vi har de sidste to år fået vedtaget 41 love - næsten alle med brede flertal. Der var for mange børn, der ikke lærte nok i skolen. Nu er der sat massivt ind, og hellere det - med de indkøringsvanskeligheder, jeg hele vinteren har annonceret givet vil komme - end stilstand og laden stå til. Og tak for en stor indsats fra lærere og skoleledere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler