Debat

Ordinær generalforsamling ...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næh - »ordinarie föreningsstämma«. Igen i år dukkede den lille uanselige annonce op i Folkeskolen, der fortæller de mange tusinde danske (... og svenske) medlemmer af Lærernes Indkøbscentral (LIC), at nu er der lejlighed til at give medlemsdemokratiet indhold. Torsdag den 14. juni klokken 16.00 i Tällberg ... Hvor er det nu lige, at det ligger? Ja - først og fremmest ligger det i Sverige - ved Sil­jansøens bred, finder man ud af ved opslag i et hæderligt atlas. I luftlinje 575 kilometer fra København. Det bliver nok svært at nå for de af os, der er lærere på gulvet og har de fem-seks daglige lektioner, og en overnatning bliver også nok nødvendig ... næh, hov - det går jo ikke: næste morgen skal man jo være på pinden igen, frisk og frejdig, hjemme i Danmark et eller andet sted.

Den diminutive annonce fortæller (... igen på svensk), at der er dagsorden ifølge lovene. Dem må man så finde frem, hvis man nogensinde har fået dem. Årsberetningen kan man rekvirere fra foreningens kontor i Malmö. Der angives hverken e-postadresse eller telefonnummer for at gøre det nemmere at rekvirere samme.

Jeg har været medlem af LIC, fra jeg gik på seminariet tilbage i 1970'erne, og jeg synes, der har været en stigende nonchalance, omkring hvordan denne medlemsbaserede indkøbsforening håndterer sine medlemmer. Det smager unægteligt af, at man helst ikke vil have, at medlemmerne skal involvere sig. De allerfleste foreninger, jeg er medlem af, en god håndfuld, gør sig den umage enten fyldigt i medlemsbladet eller ved særlig indkaldelse at oplyse os medlemmer om, at generalforsamlingen finder sted, dagsordenen optrykkes, regnskabet ligeså. Det skinner som oftest også tydeligt igennem, at de folkevalgte gerne ser et talstærkt fremmøde, blandt andet for at være i samklang med medlemmerne. Men nej, ikke i LIC.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forkortet af redaktionen