Anmeldelse

www.bountyandhunter.com

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I bogen 'Riget og Nationen' bind 1 i 'Mellem fortid og nutid' handler kapitel 2 om vandringer, ikke mindst fra Danmark til Amerika. Det er en spændende tid, som danner baggrund for mange relationer mellem de to lande. Mange amerikanere har stadig forbindelse til Danmark gennem deres rødder, og hvem har ikke drømt om pludselig at få 'en rig onkel fra Amerika'?"

Fakta:

Titel: www.bountyandhunter.com

Type: Internet

Forlag: Alinea

Dette er indledningen til Alineas nye webquest, der er udarbejdet som supplerende materiale til "Mellem fortid og nutid". Her præsenteres man for de amerikanske slægtsforskere Bounty and Hunter, der leder efter danske arvinger til afdøde amerikanere, som efterlader sig store arvesummer. For at deltage i jagten og måske få udbetalt en findeløn skal man gå ind på www.bountyandhunter.com, hvor man kan se, hvilke personer der bliver efterlyst arvinger til. Man får en nyhedsmelding som for eksempel: "Seneste nyt: Ida Hansen Nielsen, arving efter afdøde Wayne Malcolm Hansson fra San Diego, Californien, blev fundet, bosiddende i Rønne på Bornholm. Ti procent af arvesummen blev udbetalt som dusør til to selvstændige efterforskere".

Herefter kan man gå til en oversigt, der viser, hvilke man har fundet, og hvilke man stadig mangler. Nu er opgaven så at finde de manglende personer. Hertil er der to link til databaser, som kan hjælpe én: Transatlantisk Passager Database og Dansk Udvandrer Arkiv.

Her finder man dog hurtigt ud af, at de manglende personer ikke umiddelbart kan findes, så man må bruge alternative kilder for at finde frem til dem, hvilket er meget svært.

Man skal være mere end stædig og ihærdig for at kunne finde frem til en person, og de fleste elever vil hurtigt køre træt i det.

En række ting på hjemmesiden fungerer heller ikke, som de skal. Man kan blandt andet tilmelde sig et nyhedsbrev, men selv om man får bekræftelse på sin tilmelding, modtager man ikke noget.

Ideen med webquesten er bestemt god, men opbygningen gør, at man hurtigt bliver træt af den.