Anmeldelse

Ghettoen i vore hjerter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en meget politisk og ret så anderledes fotoudstilling, der for tiden udstilles i Øksnehallen i København. Så det er absolut en "øjenåbner" at se den. Men jeg ved ikke rigtigt, hvad en af skolens ældste klasser ville sige til udstillingen? Måske vil de - som jeg - ikke umiddelbart synes om den, men vil de så gå videre og lære af den, som Jacob Holdt gerne vil have os til? Tja, det kræver vel en engageret lærer eller Jacob Holdt selv til at fortælle om billederne.

Fakta:

Titel: Ghettoen i vore hjerter

Type: Diverse

Forlag: Jacob Holdt

Der er i alt to udstillinger. Den ene er om "os" og indeholder de amerikanske billeder, som Holdt er så berømt for. Der er billeder af fattige sorte og af fattige Ku Klux Klan-tilhængere, og sammen med billederne hænger der nogle ret så interessante tekster om antisemitisme, islamofobi, homofobi og klasseundertrykkelse, som alt sammen til sidst kædes sammen med de danske forhold. Hvordan bliver vi racister? Og hvorfor er "vores" danske racisme farligere end Ku Klux Klans? Det har Holdt nogle både velmenende og interessante holdninger til, og han har også nogle interessante definitioner på "vores" racisme og "vores" integration.

Den anden fotoudstilling vender racismen på hovedet, for den handler om "de andres" racisme. Hvordan er det i Kosovo, Namibia, Guatemala, Bolivia, Haiti, Uganda - og med vores ulandsbistand? Gør "vi" det rigtige? Ifølge Holdt er der bestemt meget, der kunne være anderledes. Jeg vil anbefale alle at gå ind på udstillingens hjemmeside på www.american-pictures.com/dansk/racisme, og her er der virkelig noget at hente for dem, der underviser i de ældste klasser i fagene samfunds­fag, historie og dansk (billedanalyse). Så skynd jer ind og se udstillingen og mærk jer hjemmesiden og pointerne. Der er bestemt inspiration at hente til spændende planlægning for næste år.

Powered by Labrador CMS