Anmeldelse Motion/bevægelse
0   394

Gyldendals idrætspsykologi

Fakta<p>Forfatter: Kristoffer Henriksen, Morten Hansen og Jakob Hansen</p><br /><p>248 kroner, 189 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

I flere år har der manglet en tidssvarende bog om idrætspsykologi. Dette materiale kan ganske givet være svaret på denne mangel. Bogen kan bestemt anbefales til alle, der dagligt arbejder med idrætsområdet. Den kan bruges af idrætslærere og idrætsstuderende på lærerseminarierne og trænere i foreningerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Der åbnes op for området gennem idrætspsykologiens historie, og fokusset er på identitets- og motivationsbegreber. Bogen er bygget over fire dele: Del 1 er om toppræstationernes psykologi, del 2 handler om holdidrættens psykologi, del 3 tager udgangspunkt i arbejdet med kriser i idrætten, og del 4 er rettet mod idrætspsykologi for særlige grupper.

Især de afsnit, der behandler områderne målsætning, teamudvikling, coaching, kommunikation, flow, motivation og motion, er i høj grad skolerelevante og kan bestemt være med til at give idrætslæreren et godt udgangspunkt, når der skal planlægges, gennemføres og evalueres i undervisningen i idræt.

Mange af de idrætspsykologiske områder, man ofte leder efter mange forskellige steder, er her samlet i én bog, og det giver et fint overblik. Bogen kan også med et godt resultat bruges som opslagsbog, når idrætslæreren støder på idrætspsykologiske problemstillinger i den daglige undervisning.

Bogen indeholder også en god litteraturliste, der giver inspiration til læseren, som vil fordybe sig i området. Sidst i bogen er der et grundigt stikordsregister.

Kan anbefales til idrætslæreren, men også til alle, der har interesse i at forstå idrætten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ