Debat

En uartighed mod elever

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den ene af mine 9.-klasser fik aflyst sin skriftlige prøve i geografi på grund af det eventyrlige sjusk, ministeriet har gjort sig skyldig i.

Tirsdag den 22. maj blev prøven gennemført, men denne gang i papirformat og uden tillæg af tid, men med en bilagssamling, hvor specielt kortudsnittene var så vanskelige at tyde, at eleverne burde have haft udleveret lupper, så de kunne have orienteret sig ordentligt. Det siger sig selv, at det øger presset på den enkelte, når de føler, at de skal bruge ekstraordinært megen tid på dårligt forberedte materialer.

Det er til at forstå, hvis elever i 9. klasse slår op i banen og synes, at det er lige meget med folkeskolens afgangsprøve, når de oplever, at man kan aflyse en skriftlig prøve aftenen før. Når de oplever at sidde i timevis for at kunne logge sig på uden succes, og når de oplever en materialesamling, som erfarne lærere heller ikke kunne tyde - uden lup.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er ganske enkelt ikke godt nok. Det er en uartighed mod eleverne, og deres minister burde stikke dem en offentlig undskyldning.

I dyb skam.