To be or not to be

English grammarsongs for beginners

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er længe siden, jeg har haft et så indbydende supplerende materiale til begynderundervisningen i engelsk i hænderne. Det drejer sig om en cd med 22 numre, som hver især indøver forskellige aspekter af den engelske grammatik. Vi starter med hjælpeudsagnsordene, går videre til tallene fra 1 til 100, ser på ugens dage, på datoer, på verber, flertal af navneord og meget mere.

Sangenes indhold er måske ikke så dybsindigt, men den nykomponerede musik er supergod med en fed guitarlyd. Der er tale om frisk rockagtig musik med gode harmonier og børn og voksne, der virkelig kan synge og spille. Man har endog lokket Julian Isherwood, som mange af os kan huske fra det hedengangne program "News In English", til at være fortæller.

Det er nærliggende at samarbejde med musik, så børnene måske kunne optræde med nogle af numrene ved en forældreaften. Desuden kan man selv downloade noder, karaokeversioner, tekster og oversættelser til alle sangene på www.linguamusica.com