David Beckhams fodboldskole

Min bog om fodboldteknik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sommerens mange fodboldskoler er et sandt tilløbsstykke. Piger og drenge i alle aldre står i kø for at deltage i en uges fodboldtræning. For at være sammen med andre og blive dygtigere fodboldspillere.

Men nu kan man også tage på David Beckhams fodboldskole. Tag familien med til London og deltag i tre-fem dages fodboldskole på "The David Beckham Acadamy".

Til denne fodboldskole hører et materiale med en lang række tekniske afsnit, der er flot illustreret og har en fin og logisk opbygning, der sætter fokus på det fodboldtekniske. Bogen fremstår som et kvalitetsmateriale med gode fotografier - naturligvis med Beckham i centrum.

Beskrivelsen af David Beckhams historiske forløb er selvfølgelig en motivationsfaktor for den unge læser og kan da godt virke overflødig i en fagligt orienteret fodboldbog.

Det faglige indhold er ganske godt formuleret og præcist illustreret med eksempelvis afsnit om boldkontrol, afleveringer, forsvarsspil, driblinger og afslutninger. Beckham giver en række gode råd gennem bogen, der helt klart vil være til inspiration for den fodboldglade læser.

Bogen er ikke en fornyelse af denne genre. De fleste dimensioner i materialet har været tilgængelige i andre fagbøger om fodbold, men når man har en dreng på ni år i haven med en hvid trøje med nummer 23 på ryggen, ja, så er denne bog pludselig blevet godnatlæsning, og der trænes endnu mere i haven, klubben, frikvartererne og i idrætstimerne.

Motivationen vil givet stige, når der skal trænes Beckhams inderside eller afslutninger, hvad enten man kan lide det eller ej.

Jeg vover pelsen og anbefaler varmt, at eleverne kan finde bogen på skolens bibliotek og på lærerens idrætsfaglige hylde. Men pas på - næste sommer vil ungerne på fodboldskole i London.