Anmeldelse Historie
0   181

Piratologi

Håndbog for piratjægere

Fakta<p>Forfatter: Dugald A. Steer</p><br /><p>ISBN: 978-87-11-22818-0</p><br /><p>Oversætter: Poul Malmkjær</p><br /><p>Illustrator: Ian Andrew</p><br /><p>249 kroner, 28 sider</p><br /><p>Forlag: Sesam</p>

De ligger der formentlig endnu, skattene, for deres ejermænd - retmæssige er nok for meget sagt - har for længst dinglet færdig i Hans Majestæts Galge som straf for deres misgerninger. Og de var mange og alvorlige, for der var trods mange af de nyere fremstillinger af erhvervet ikke meget tuttenut over virkelighedens sørøvere.

Indtil omkring midten af 1700-tallet var de europæiske magters overherredømme over de nyopdagede besiddelser en temmelig teoretisk påstand, og her var der frit slag for enhver, der kunne købe eller stjæle sig til et skib samt true sig til en besætning af individer, hvis liv næppe var i så høj kurs på landjorden, at de havde et reelt alternativ til et liv under Jolly Roger.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen her prøver at finde en balance mellem det hyggeligt eventyrlige og den barske, blodige og uheroiske virkelighed. En fiktiv flådekaptajn forfølger en kvindelig pirat og hendes mandskab jorden rundt. Undervejs kommer han til at fortælle mangt og meget om piratkulturen og livet til søs i sejlskibenes storhedstid. Breve og små logbogsberetninger og stumper af primitive søkort med dragende krydser byder sig til på siderne, og en ordbog over sømandssprog og en lille håndbog i navigation gelejder læsere i "Pirates of the Caribbean"-alderen igennem med stigende forståelse af det fascinerende fænomen.

Bogen er skrøbelig som selve drømmen om hurtig og ufortjent rigdom og bør ideelt set af skolebibliotekaren svøbes i et omslag af tjæret lærred. Hvis det synes for omstændeligt, må man bare nøjes med at passe godt på den.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.262 andre er allerede tilmeldt