... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I vores hus er glæde . Danmarks Lærerforenings ejendom »Kronborg«, Vandkunsten 12, blev 27. maj indviet ved en stor reception. Bygningen blev erhvervet i 1979. Det tog nogle år at få forskellige lejere ud, så etagerne én for én kunne overtages af ejeren.

Bemærk! Tegnestuen ved arkitekt Bjørn Christensen, Ringkøbing, har stået for istandsættelsen. Han har haft 72 mand i arbejde, når der var mest at lave. Til så omfattende et byggeri er der gået en anseelig materialemængde. I flæng kan nævnes: 2,8 km rør; 14.000 gevindsamlinger; 3.742 gipsplader, 240.000 gipsskruer, 3,75 km fodpanel og 11,75 km lægter; 38 km ledning, 22 km data-kabel samt 5.500 el-skruer; 9,9 tons maling og 10,5 tons spartelmasse. Resultatet fremstår som en smuk og praktisk indrettet bygning. Gedigne, men tidssvarende materialer som ramme om gode kontorrum, mødelokaler, brede og smukke gangarealer og en stor, dejlig kantine.

Folkeskolen nummer 24, juni 1987

Og nu til noget helt andet . Så er den der.

Vidunderlig, livgivende, opslidende, anstrengende, saliggørende, fornyende, knugende, truende, opløftende, frigørende, deprimerende, skuffende, afslappende, foryngende, ældende, herlig og pragtfuld.

Oven i købet ofte på én gang.

Elsket og hadet.

Ventet med længsel og afskyet som pesten.

Misundt og tiltrængt.

Lang og alligevel så kort.

Ferien.

AviS81 nummer 5, juni 1987

Sundhedsrevolutioner På Levnedsmiddelstyrelsens seminar om Kost og Helbred afsluttede direktør Jørgen Højmark Jensen med at kommentere de ernæringspolitiske tiltag siden lovens vedtagelse i 1984.

De mest betydningsfulde tiltag er Forskningsinstituttet for Human Ernæring og Storkøkkeninstituttet, og nævnes skal også oplysningsvirksomheden Statens Husholdningsråds ernæringskampagne, som blev tryllet frem på et meget lille budget og uden ekstrabevillinger.

Vi er midt i den tredje sundhedsrevolution.

Den første havde vi ved århundredskiftet - kloakering og hygiejne.

Den anden kom omkring 1940 med moderne medicinbehandling og antibiotikaen nogle år senere.

Den trejde er - ændring af livsstil.

Husholdningslæreren nummer 10, juni 1987

Powered by Labrador CMS