0   255

Børnebogskrisen foreløbig afblæst

Antallet af udgivne danske børnebøger er kun faldet en smule - fra 1.924 titler udgivet i 2000 til 1.782 sidste år. Det viser rapporten »Tal om børnebogen i Danmark«, som netop er udkommet som en slags opfølgning på Torben Weinreichs »Børnelitteraturen i tal« fra 1992.

»Tallene viser, at antallet af børnebogsudgivelser ikke er faldet væsentligt, og der er altså ingen grund til at tale om krise for den danske børnebog. På den anden side er det store sikkerhedsnet under alsidigheden og det store flagskib for udbredelsen af den danske børnebog, bibliotekerne, udsat for kraftige nedskæringer og omstruktureringer. Det er derfor vigtigt at holde øje med, hvilken betydning de mange forandringer får for børnebogen. Frygten er selvfølgelig, at nedskæringen rammer de smalle udgivelser som billedbøgerne og de oversatte bøger, mens der fokuseres på bestsellere, som det er tilfældet i voksenlitteraturen«, siger forfatteren til den nye rapport, ph.d.-stipendiat Line Beck Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Line Beck Rasmussen: »Tal om børnebogen i Danmark« rummer dokumentationsmateriale om udgivelser, salg og biblioteker. Bogen er netop udkommet på Roskilde Universitetsforlag


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet