0   236

Den lille forskel er større end som så

To amerikanske forskere, Wendy Johnson og Thomas Bouchard, har afsløret betydeligt større forskelle mellem mænds og kvinders intelligens, end man hidtil har anerkendt - at kvinders fordel i sproglige delprøver af intelligenstest og mænds i de rumlige prøver er større, end testresultaterne afslører, fordi den del af intelligensen, hvor der ikke er forskel på de to køn, har udvisket forskellene i de andre prøver, skriver tidsskriftet »Forskningsnyt fra Psykologi«. Kønsforskellene er medfødte og skyldes ifølge forskerne, at kvinder tidligt i menneskets udviklingshistorie havde brug for de sproglige evner i opfostring af børn og samvær med andre, mens mændene gik på jagt og havde brug for at finde vej og løse »tekniske opgaver«.

W. Johnsons og T. Bouchards artikel »Sex differences in mental abilities: G masks the dimensions on which they lie« er offentliggjort i tidsskriftet »Intelligence« og præsenteret på dansk i »Forskningsnyt fra Psykologi«, Aarhus Universitet, april 2007

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet