Anmeldelse

Bedrag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en let krimi for unge og voksne med læseproblemer.

Fakta:

Titel: Bedrag

Forfatter: Kirsten Andersen

Pris: 122,50 kroner

Sider: 91 sider

Type: Bog

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Forretningsmanden Robert bliver afpresset af den russisk-lettiske mafia, så han er ved at gå fra hus og hjem. Mystiske telefonopringninger får hustruen Anne Elise til at ane, at der er noget galt. I desperation skyder Robert sin afpresser, Viktor. Robert flygter. Da han er på selvmordets rand, overtaler hustruen ham til at vende hjem og siden til at overgive sig til politiet.

Den smukke og naive Katja gifter sig med den russisk-lettiske "kunstner og forretningsmand" Viktor. Familien får to børn og bliver meget velhavende. Da Viktor bliver skudt, dukker andre fra mafia­banden op og truer hende. Banden har en indbringende virksomhed med kvindehandel og afpresning.

Både Katja og Anne Elise opdager, at de langtfra har vidst alt om deres ægtefæller. Kvinderne får et chok og må revidere deres tilværelse.

På forlagets hjemmeside findes otte sider med opgaver og ti sider til læreren med instruktion til opgaverne. Opgaverne er udmærkede. På instruktionssiderne havde det været en hjælp, hvis teknikken "dictogloss" var beskrevet nærmere, eller der havde været en henvisning til, hvor man kunne læse om den. Opgaver og lærervejledning er gratis.

Historien er ganske spændende. Det er ikke den store litteratur, men en let krimi. Bogen anbefales til unge og voksne med læseproblemer.