Anmeldelse Dansk
0   400

Lydret stavning

Fakta<p>Forfatter: Randi Solvang</p><br /><p>Øvehæfte til Staveraketten 2: 46 sider, 60 kroner </p><br /><p>Facitliste: 23 sider, 60 kroner</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

"Staveraketten" er et evalueringsredskab, der bygger på følgende fem udviklingstrin: sproglig opmærksomhed, lydret stavning, lydfølgeregler, morfemer og beherskelse. Materialet kan bruges fra 1.-6. klasse samt i specialundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Til trin tre og fire er der tidligere udviklet øvehæfter. Nu følger et øvehæfte til staveudviklingstrin 2, den lydrette stavning.

Øvehæftet består af opgaver, der går på skelnen af konsonanter i forlyd og udlyd, gengivelse og placering af vokaler samt skrivning af lydrette ord.

Elevhæftet er illustreret med fotografier og tegninger i farver. I hæftet er der fire "prøv dig selv"-sider", hvor eleven kan prøve, om hun mestrer opgaverne. Yderligere "prøv dig selv"-sider kan gratis hentes fra forlagets hjemmeside.

Facitlisten indeholder en oversigt over Staverakettens udviklingstrin og facitliste til opgaverne. Da opgaverne er meget lette, er den nok ikke nødvendig for læreren, men hvis elever skal kontrollere sig selv, kan det være en god ide at have den. "Prøv dig selv"-opgaverne bør i alle tilfælde rettes af læreren.

Opgaverne er enkle og systematiske. Materialet anbefales til elever i indskolingen og til specialundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.279 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.262 andre er allerede tilmeldt