Anmeldelse Skønlitteratur
0   165

Historier for børn

Fakta<p>Forfatter: Leo Tolstoj</p><br /><p>Oversætter: Birgitte Dane</p><br /><p>Illustrator: Svetlana Voronkova</p><br /><p>150 kroner, 47 sider</p><br /><p>Forlag: Baba forlag</p>

Ni små historier for børn af den russiske forfatter Tolstoj. I forordet fortælles om Tolstoj og hans forfatterskab. Tolstojs korte historier for børn kaldte han dels sande fortællinger, dels fabler og dels eventyr. I denne bog præsenteres alle genrerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Nogle af eventyrene er gendigtede folkeeventyr og ligner som sådan nogle af vore egne, mens de sande historier mere er sagnfortællinger, for eksempel om en kinesisk kejserinde.

Et af eventyrene er særlig interessant. Det handler om en mand, der af zaren bliver sat på umulige opgaver, i håb om at manden ikke kan løse dem og derfor kan henrettes, så zaren kan få fat i mandens kone. Historien kunne ikke trykkes i Rusland uden først at komme igennem censurens mølle. Problemet var, at eventyret stillede zaren i et tåbeligt lys og udstillede dennes magtesløshed ved at lade hæren gå i opløsning. Og uden sine soldater er zaren intet.

Bogen er i stort format, har stift bind og er trykt med store typer. Såvel emne som format gør den velegnet til oplæsningsbog i de yngste klasser, men eventyr kan jo læses og nydes på alle alderstrin.

Store farverige illustrationer, der, selvom stregen er moderne, fastholder et lidt gammeldags indtryk - der var engang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt