Dagmar fra Følfod

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Historien handler om pigerne Dagmar og Lottes ret almindelige hverdag. Pigerne er naboer og veninder. De går i 2. klasse.

Der fortælles om små og lidt større begivenheder hjemme og i skolen. Fjernelse af hvepse og en mår er større begivenheder. Vejret beskrives i form af et ødelæggende stormvejr og regn om vinteren i stedet for den ønskede sne. Højtider som jul og påske med forberedelser, gaver og gækkebreve fylder også meget i fortællingen. To kaniner holdes som kæledyr. Nye elever i klassen giver anledning til jalousi.

Selv om der også optræder enkelte brødre og klassekammerater, er det fortrinsvis et pigeunivers, der skildres.

Bogen er forsynet med gode farveillustrationer. Et enkelt kiks ses på den i øvrigt dejlige tegning på side 53. I teksten står, at Dagmar har taget fars gamle slips på, det mangler på tegningen. Trykfejlen på side 30 er mindre heldig: "Vanilleduften, bestemmer jeg, skal være min ynglings duft".

Layoutmæssigt forekommer linjerne at være lidt lange, og det er upraktisk med den lille margen ind mod ryggen af bogen

Fortællingen er velskrevet. Den kan minde lidt om "Bulderby"-bøgerne uden dog at nå Astrid Lindgrens niveau, hvad der også ville være meget for en debuterende forfatter.

Eleverne i 2. klasse vil ikke selv kunne læse denne bog. Bogen kan bruges til oplæsning i indskolingen.