Internettet må ikke være vikar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En internetportal vil aldrig kunne erstatte bøgerne i undervisningen, men den kan være et godt supplement i undervisningen, mener historielærernes formand, Lene Rasmussen, som er blevet præsenteret for danskhistorie.dk

»Den kan bruges på lige fod med meget af det andet materiale, vi bruger i undervisningen. Det er en fin måde at sætte eleverne i gang med et emne på, eller den kan bruges til at finde nye oplysninger til et emne, vi arbejder med«, siger hun.

Men selvom eleverne kan sidde og arbejde på siden selv, skal man passe på med bare at sætte dem i gang, mener hun.

»Man må aldrig falde hen til, at en netside bliver en vikar. Læreren skal kende sidens indhold og muligheder og være opmærksom, så eleverne ikke pludselig er kommet væk fra emnet«.

Om den enkelte skole kan bruge en sådan portal i undervisningen eller ej, kommer meget an på skolens eller kommunens økonomi, og hvor mange computere der er til rådighed.