Anmeldelse Pædagogik
0   326

Eventyret om Krible og Krable

Fakta<p>Forfatter: Elly Møller Hansen</p><br /><p>Illustrator: Irene Caspersen</p><br /><p>129 kroner, 59 sider</p><br /><p>Se: www.pediculus.dk</p><br /><p>Forlag: Pediculus</p>

Krible og Krable er hovedpersoner/lus i bogen, som sætter fokus på bekæmpelsen af lus. Der fortælles om to små lus, som lever et farefuldt liv på nogle børns hoveder. Lusene undgår med nød og næppe at blive fanget og opdager, at de er modstandsdygtige over for lusegifte. Men så sker der noget, der får betydning for Kribles og Krables liv.

Forfatteren har valgt en god måde at formidle konkret viden på gennem eventyrets fortælleform. Bogen er oplagt som en fortløbende fortælling for klassen, hvor en eller flere elever har stiftet bekendtskab med Krible og Krable. Bagest i bogen er der en quiz med 28 spørgsmål om lus. Desuden findes svar på quizzen. Er du dus med lus? En hjælp til læreren. Der henvises til tre adresser på nettet, hvor man kan få vejledning om hovedlus.

Artiklen fortsætter under banneret

"Eventyret om Krible og Krable" er velegnet til oplæsning, men på mellemtrinnet kan et gruppesæt være nyttigt, og flere bibliotekseksemplarer kan opfylde skolens periodevise behov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.258 andre er allerede tilmeldt