Eventyret om Krible og Krable

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Krible og Krable er hovedpersoner/lus i bogen, som sætter fokus på bekæmpelsen af lus. Der fortælles om to små lus, som lever et farefuldt liv på nogle børns hoveder. Lusene undgår med nød og næppe at blive fanget og opdager, at de er modstandsdygtige over for lusegifte. Men så sker der noget, der får betydning for Kribles og Krables liv.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren har valgt en god måde at formidle konkret viden på gennem eventyrets fortælleform. Bogen er oplagt som en fortløbende fortælling for klassen, hvor en eller flere elever har stiftet bekendtskab med Krible og Krable. Bagest i bogen er der en quiz med 28 spørgsmål om lus. Desuden findes svar på quizzen. Er du dus med lus? En hjælp til læreren. Der henvises til tre adresser på nettet, hvor man kan få vejledning om hovedlus.

"Eventyret om Krible og Krable" er velegnet til oplæsning, men på mellemtrinnet kan et gruppesæt være nyttigt, og flere bibliotekseksemplarer kan opfylde skolens periodevise behov.