Anmeldelse Sundhed
0   314

Sødt uden sukker

- en bog om sødemidler

Fakta<p>Forfatter: Rikke Fog Bach, Flemming Hagen Gregersen</p><br /><p>169 kroner, 112 sider</p><br /><p>Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck</p>

"Sødt uden sukker" handler om, hvordan man kan holde den slanke linje, selvom man spiser sødt. Grundholdningen er, at man, for at holde den slanke linje, ikke skal indtage mere energi, end man forbrænder. Løsningen ifølge "Sødt uden sukker" er at begrænse energiindtaget ved at udskifte sukker med kunstige sødemidler.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne forholder sig til problematikken omkring de mange light-produkter og ser på fordele og ulemper ved naturlige energigivende sødemidler og ved kunstige ikke energigivende sødemidler. Dette gør de enkelt, fagligt og velfunderet.

"Sødt uden sukker" indeholder mange opskrifter til den søde tand - uden sukker og uden ret meget fedt. Kan man vænne sig til den anderledes smag, kunstige sødemidler giver, samt den til tider anderledes konsistens, er der energi at spare. Opskrifterne indeholder i gennemsnit 25 procent mindre energi sammenlignet med samme opskrift med sukker. Man kan altså spise en hel spandauer sødet med kunstigt sødemiddel til "energiprisen" af ¾ spandauer sødet med sukker - måske et spørgsmål om kvantitet kontra kvalitet.

Ønsker man at holde den slanke linje uden at undvære sødt, er der med "Sødt uden sukker" mulighed for at lave nogle lidt mindre energirige sødesager med kunstige sødemidler. Falder de ikke i smag, kan man nøjes med at spise halvdelen af det sukkerholdige søde, man normalt gør, og i princippet holde den slanke linje på den måde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
744 andre er allerede tilmeldt