Anmeldelse Engelsk
0   120

Football Friends

Fakta<p>Forfatter: Jeremy Taylor</p><br /><p>71,25 kroner, 56 sider</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

"Football Friends" handler, som titlen antyder, om fodbold, men dette er dog ikke det vigtigste tema i bogen. Da den fjortenårige Juan Pasadas må flytte fra Spanien til Bristol på grund af moderens forelskelse i en uduelig og opblæst engelsk musiker, bliver han forfærdelig ensom. Drengen kan næsten ikke kommunikere på engelsk, så han isolerer sig totalt og længes tilbage til Spanien.

Artiklen fortsætter under banneret

Det eneste, der kan muntre ham op, er hans deltagelse på skolens fodboldhold. Han har det ikke desto mindre også svært her, da han overhovedet ikke er "teamplayer".

Hans træner får den gode idé, at Juan bør have en penneven, så han bedre kan begå sig på engelsk. Det er dog Juan selv, der får det geniale indfald, at han vil skrive til fodboldspilleren Michael Owen. I starten får han ikke svar, men under et hospitalsophold i forbindelse med en ulykke på fodboldbanen dukker den berømte fodboldspiller pludselig op ved Juans sygeleje. Senere overværer Owen ligeledes en skæbnesvanger fodboldkamp, hvilket får Juan til at revurdere sit syn på England og englænderne.

Frilæsningsbogen, som er beregnet for 6. eller 7. klassetrin, behandler mange interessante og relevante temaer for aldersklassen. Desto mere ærgerligt er det, at serien ikke bliver gjort layoutmæssigt tidssvarende, så endnu flere får lyst til at læse for sjov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.597 andre er allerede tilmeldt