Football Friends

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Football Friends" handler, som titlen antyder, om fodbold, men dette er dog ikke det vigtigste tema i bogen. Da den fjortenårige Juan Pasadas må flytte fra Spanien til Bristol på grund af moderens forelskelse i en uduelig og opblæst engelsk musiker, bliver han forfærdelig ensom. Drengen kan næsten ikke kommunikere på engelsk, så han isolerer sig totalt og længes tilbage til Spanien.

Det eneste, der kan muntre ham op, er hans deltagelse på skolens fodboldhold. Han har det ikke desto mindre også svært her, da han overhovedet ikke er "teamplayer".

Hans træner får den gode idé, at Juan bør have en penneven, så han bedre kan begå sig på engelsk. Det er dog Juan selv, der får det geniale indfald, at han vil skrive til fodboldspilleren Michael Owen. I starten får han ikke svar, men under et hospitalsophold i forbindelse med en ulykke på fodboldbanen dukker den berømte fodboldspiller pludselig op ved Juans sygeleje. Senere overværer Owen ligeledes en skæbnesvanger fodboldkamp, hvilket får Juan til at revurdere sit syn på England og englænderne.

Frilæsningsbogen, som er beregnet for 6. eller 7. klassetrin, behandler mange interessante og relevante temaer for aldersklassen. Desto mere ærgerligt er det, at serien ikke bliver gjort layoutmæssigt tidssvarende, så endnu flere får lyst til at læse for sjov.