Anmeldelse Billedkunst
0   293

Manden der ville fange solen / Carl-Henning Pedersens eventyrlige univers. Faglige og tværfaglige forløb for 0.-9. klasse

En historie om maleren Carl-Henning Pedersen / "BLÅT" til inspiration

Fakta<p>Forfatter: Bodil Abildtrup Johansen / Børneskolen Bifrost</p><br /><p>199 kroner, 104 sider</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag / Kroghs Forlag</p><br /><p>249 kroner, 136 sider</p>

"Månen danser, mens stjernerne synger. Himlen spiller bas, og havet violin. Jorden spiller tuba, og slottet trompet, mens natten kigger på. Han kan næsten ikke nænne at gå. Solen danser. Slottet kigger på. Jorden ser til, mens vandet bader".

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan skriver Mads ud fra Carl-Henning Pedersens maleri "Himlens port". I sidste del af læsebogen "Manden der ville fange solen" om Carl-Henning Pedersens liv og levned har Bodil Abildtrup Johansen, forhenværende leder af Børneskolen Bifrost, valgt at reproducere eksempler på et danskarbejde i 5. klasse med overskriften "At male med ord til billeder og billeder til ord". Det er et scoop. For det første er det nogle imponerende gode digte. For det andet er det et håndgribeligt bevis på, at projektet kan lade sig gøre.

Materialet om kunstneren Carl-Henning Pedersen præsenterer et væld af gode ideer til både faglige og tværfaglige undervisningsforløb. Det er samtidig velegnet til at forberede eleven på projektopgaven i 9. klasse. For med udgangspunkt i Carl-Henning Pedersens værker opstiller Børneskolen Bifrost undervisningsforløb, som rækker vidt i fag og metoder. Gennem arbejdet med materialet vil eleven opleve, hvordan ét særligt udgangspunkt kan have mange forgreninger og perspektiver.

Materialet er opbygget af en læsebog med tekster skrevet at Bodil Abildtrup Johansen selv, en undervisningsvejledning af Børneskolen Bifrost med forslag til forløb hovedsageligt til mellemtrinnet, men med udløbere til 1. til 9. klassetrin, og en emnekasse, som kan lånes på amtscentralerne. Ud over det opfordrer forfatterne til at opleve værkerne ude i det virkelige liv. Til det har de udarbejdet et arbejdshæfte, som desværre er en anelse modsætningsfyldt med firkantede kasseinddelinger, der skal rumme kreative og selvstændige besvarelser. Men alt i alt et yderst anbefalelsesværdigt materiale, der er et glimrende eksempel på, hvordan vidensdeling kan gøre livet nemmere for mange lærere og mere farverigt for mange elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.483 andre er allerede tilmeldt