Rejse i tiden - Danmarks historie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er tale om en danmarkshistorie i oversigtsform skrevet specielt for udlændinge, der har specielt brug for at vide noget om dansk historie i forbindelse med en eventuel uddannelse eller som vidensballast på arbejdspladsen og i det øvrige sociale liv.

Bogen giver et godt indblik i Danmarks historie, men tager også læseren med på en rejse fra stenalderen til vor tid gennem de mange fortællinger om udviklingen i Danmark.

Der spændes vidt i bogen, som er bygget meget systematisk op. Den er delt op kronologisk i historiske perioder med underafsnit omfattende henholdsvis: Politik, Økonomi, De tidligere danske kolonier, Norge, Island, Færøerne og Grønland, Samfundsudviklingen, Mentalitetsændringer, Indvandring.

Denne opdeling gør bogen overskuelig og reflekterer samtidig læsernes forskellige interesser. Således kan man vælge at fokusere på et af de enkelte emneområder, som bogen er opdelt i. Med overskrifter i margenen er det nemt at få overblik og at finde frem til specifikke oplysninger. Dette vil tilfredsstille mange menneskers behov for at kunne orientere sig i en fagbog. Bogen er ligeledes illustreret med mange fotos og tegninger.

Hvert afsnit er pædagogisk opdelt og skrevet i et flydende, letforståeligt sprog. Selv om man er helt forudsætningsløs, får man et godt indblik i danmarkshistorien, og måske finder man samtidig brikker til puslespillet om, hvad det egentlig vil sige at være dansk.

Bogen indeholder forslag til videre læsning, men bogens register findes kun på hjemmesiden www.lof-sprogcenter.dk

I tilknytning til bogen er der udgivet et arbejdshæfte, der indeholder forklaringer på ord og begreber, kort og arbejdsopgaver.

Jeg finder bogen særdeles egnet til undervisningsbrug for nydanskere, men også andre vil med fordel kunne bruge den.