Anmeldelse Historie
0   316

Rejse i tiden - Danmarks historie

Fakta<p>Forfatter: Ole Schramm og Claude Barbet</p><br /><p>Grundbog: 184 sider, 165 kroner </p><br /><p>Arbejdshæfte: 21 sider, 25 kroner </p><br /><p>Kan bestilles via kontor@lof-sprogcenter.dk</p><br /><p>Forlag: Sandrosen</p>

Der er tale om en danmarkshistorie i oversigtsform skrevet specielt for udlændinge, der har specielt brug for at vide noget om dansk historie i forbindelse med en eventuel uddannelse eller som vidensballast på arbejdspladsen og i det øvrige sociale liv.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen giver et godt indblik i Danmarks historie, men tager også læseren med på en rejse fra stenalderen til vor tid gennem de mange fortællinger om udviklingen i Danmark.

Der spændes vidt i bogen, som er bygget meget systematisk op. Den er delt op kronologisk i historiske perioder med underafsnit omfattende henholdsvis: Politik, Økonomi, De tidligere danske kolonier, Norge, Island, Færøerne og Grønland, Samfundsudviklingen, Mentalitetsændringer, Indvandring.

Denne opdeling gør bogen overskuelig og reflekterer samtidig læsernes forskellige interesser. Således kan man vælge at fokusere på et af de enkelte emneområder, som bogen er opdelt i. Med overskrifter i margenen er det nemt at få overblik og at finde frem til specifikke oplysninger. Dette vil tilfredsstille mange menneskers behov for at kunne orientere sig i en fagbog. Bogen er ligeledes illustreret med mange fotos og tegninger.

Hvert afsnit er pædagogisk opdelt og skrevet i et flydende, letforståeligt sprog. Selv om man er helt forudsætningsløs, får man et godt indblik i danmarkshistorien, og måske finder man samtidig brikker til puslespillet om, hvad det egentlig vil sige at være dansk.

Bogen indeholder forslag til videre læsning, men bogens register findes kun på hjemmesiden www.lof-sprogcenter.dk

I tilknytning til bogen er der udgivet et arbejdshæfte, der indeholder forklaringer på ord og begreber, kort og arbejdsopgaver.

Jeg finder bogen særdeles egnet til undervisningsbrug for nydanskere, men også andre vil med fordel kunne bruge den.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.398 andre er allerede tilmeldt