Forever young

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Charles Ferro er en herboende amerikaner, som skriver mange bøger til børn og teenagere på sit modersmål. "Forever young" er skrevet for børn fra cirka 6.-8. klassetrin. Det er en fascinerende historie om Frank, der kommer til at bruge sin fars kreditkort på nettet, fordi han er blevet hooked på at spille internetpoker. Han taber selvfølgelig en masse penge, og som en konsekvens af dette løber han hjemmefra.

Da han flygter, møder han en voksen mand, der tager ham med op at køre. I modsætning til hvad man skulle tro, er denne mand, Del, en "good guy". Det kan man desværre ikke sige om Leenie og Jack, som han tilfældigvis kommer i kontakt med på sin videre flugt. Under påskud af at de vil hjælpe ham, bortfører de ham til deres øde beliggende hus, hvor det er hensigten, at han og Maddie, en anden bortløben ung, skal være levende forsøgsdyr for det ældgamle ægtepar i deres søgen efter evig ungdom.

Heldigvis lykkes dette eksperiment ikke, da Del i sidste øjeblik redder de to unge, som derefter ender hjemme i familiens trygge skød.

Bogen vil sikkert temamæssigt appellere til unge, der godt kan lide gys og spænding. Netop derfor synes jeg, at det er lidt synd, at forlaget ikke pepper designet lidt mere op. Jeg kan godt se, at forsiden er tegnet lidt friskere, men jeg mangler et opgør med den sædvanlige vanetænkning, der tilskriver, at siderne skal være bygget op på den samme måde, som de har været i mange år. Måske kunne man forandre layoutet lidt og dermed appellere til en bredere målgruppe.