Urgence

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En god og spændende beretning fra de sidste dage af Frankrigs besættelse under anden verdenskrig. Historien er enkelt fortalt og nem at leve sig ind i. Bogen virker som en god mulighed til frilæsning eller til supplerende læsning i et tværfagligt tema om anden verdenskrig.

Plottet bygger på en autentisk episode og går ganske enkelt ud på, at en 12-årig dreng bliver syg af meningitis og vil dø inden for 24 timer, hvis ikke det lykkes hans far at skaffe noget af det penicillin, som den amerikanske hær er i gang med at eksperimentere med. Hovedhistorien handler om farens og familielægens dramatiske rejse frem og tilbage fra Besançon i Østfrankrig til Paris. Et højdepunkt undervejs er deres møde med en kvinde, der har været håndlanger for nazisterne, og hvis hjælp de er afhængige af.

Niveau B er baseret på et ordforråd på 1.200 ord, hvilket gør bogen brugbar i 9. og 10. klasse. Gloseringen er som altid hos "Easy Readers" den sædvanlige spændende og udfordrende, nemlig fransk-fransk suppleret med mange præcise, forklarende tegninger. Bag i bogen er der handlingskontrollerende spørgsmål og forslag til andre relevante aktiviteter, som for eksempel via en udmærket liste over hjemmesider at lave små emnearbejder om de steder, rejsen passerer igennem, eller undersøge, hvem Louis Pasteur var, og hvad man forsker i på Pasteurinstituttet i Paris.