Debat
0   172

Overenskomstkrav til medlemsdebat

Med Folkeskolen nummer 12 blev der udsendt et oplæg til medlemsdebat om, hvilke overenskomstkrav DLF skal stille ved Overenskomst 08.

Der er mange gode krav i dette oplæg, som har været diskuteret i flere omgange i hovedstyrelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Desværre har Folkeskolen mig bekendt ikke fundet anledning til at bringe nogen omtale af den diskussion, der har været i hovedstyrelsen om dette oplæg til medlemsdebat.

I hovedstyrelsen vurderede vi blandt andet, hvilke problemer der kan løses ved en overenskomstforhandling, og hvilke opgaver der mere bredt hører til den kommunale økonomi.

I den forbindelse er forslaget om »Ret til efteruddannelse« interessant. Ingen tvivl om, at der er et stort dokumenteret behov for efteruddannelse i folkeskolen. Kommunerne har skåret og sparet på området i årevis på grund af finansminister Thor Pedersens mishandling af de offentlige budgetter. Samtidig skriger alle politikere på et højere fagligt niveau og linjefagskompetence i hvad som helst.

Det kan de da godt få - men vil de betale? Nej, helst ikke.

Hvis vi stiller et overenskomstkrav om ret til efteruddannelse, beder vi jo også om lov til at være medfinansierende - og det er ikke mit krav.

Min opfattelse er, at den nødvendige efteruddannelse af lærerne er en arbejdsgiveropgave. Når man kræver en toptunet faglig undervisning, må man også have en toptunet uddannet og efteruddannet lærer, ligesom man må have tidssvarende undervisningsmaterialer til rådighed i en klasse med en rimelig klassekvotient. Og det er klart kommunens opgave at sørge for disse forudsætninger for god undervisning.

I øvrigt er jeg heller ikke vild med et overenskomstforslag om, at specielt faglige vejledere og resurselærere skal have et særligt løntillæg. De skal have ordentlig tid til arbejdet og en bedre løn - ligesom alle andre lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ