Debat
0   159

Lidt mere forberedelsestid

9.-klasse-elever har i indeværende skoleår skullet stå model til meget, da der er indført nye og obligatoriske afgangsprøver i flere fag. Dette tiltag har betydet sene beskeder om afgangsprøveformer, ændringer undervejs og lærere, som formentlig har gjort deres bedste, men som først sent har kunnet give klare svar på mange spørgsmål. Eksempelvis kan nævnes, at halvdelen af prøvevejledningerne på Undervisningsministeriets hjemmeside er dateret i 2007, altså i dette semester, hvor afgangsprøverne også finder sted. Det er for eleverne meget kort tid at have til at blive bekendt med og tryg ved en ny afgangsprøveform.

Ændringerne dette skoleår bunder i en ny bekendtgørelse på området. Denne bekendtgørelse er på Undervisningsministeriets hjemmeside dateret til den 30. juni 2006 og havde virkning for afgangsprøver afholdt efter 1. august 2006.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kunne have ønsket, at forholdsvis omfattende ændringer på et for eleverne afgørende område var gennemført via en mere gennemtænkt og langstrakt planlægning. De nye afgangsprøver kunne eksempelvis være vedtaget per 1. juli 2006 gældende for de elever, der efter sommerferien skulle i 7. klasse, da eleverne så eksempelvis havde haft mulighed for at få undervisning med henblik på en skriftlig eksamen i sprogfagene i mere end ét skoleår.

Det mest utjekkede til dato er dog, at vi 9. maj 2007 om aftenen må sende en mail til elever og deres forældre om, at Undervisningsministeriet har aflyst afgangsprøven 10. maj 2007 på grund af it-vanskeligheder.

Måske der er andre end elever og lærere, der kunne have glæde af lidt bedre forberedelse, inden de nye afgangsprøver gennemføres? Skal dette have konsekvenser for andre end eleverne?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ