Debat

Lad os rette kritikken det rette sted hen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som it-administrator med begge ben dybt forankret i den praktiske skoleverden har jeg - i lighed med adskillige andre - haft rigtig mange bange anelser omkring afviklingen af de naturfaglige prøver. Mine betænkeligheder blev bestemt ikke mindre, da man fra kolleger rundt om i landet erfarede om de mange fejl, der viste sig ved generalprøven på de nationale test (selv om Skolestyrelsen prøvede at sløre denne kendsgerning).

Det må nu stå klart for enhver, at disse bekymringer ikke var ganske ubegrundede.

Afviklingen af naturfagsprøven i biologi er simpelthen en katastrofe: både for ministeriet (som har det overordnede ansvar) og for det hyrede firma Cowi. Havde noget tilsvarende fundet sted i det private erhvervsliv, var der en administrerende direktør (læs: ansvarlig minister), der meget hurtigt skulle rydde sit skrivebord.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derimod mener jeg ikke, at Uni-C's supportere overhovedet kan klandres for miseren. Jeg har indtryk af, at de nærmest har arbejdet i døgndrift for at kunne hjælpe med at rette op på de fejl og mangler, der har været i Cowi's produkt.

Derfor skal der herfra lyde en stor tak til Uni-C - og en kæmpestor røffel til ministeriet, Skolestyrelsen og Cowi.