Fra mig til dig

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er der noget, der er mere motiverende end at få en god læse-let-historie, som et andet barn har skre­vet, med søde børnetegninger i? Min egen datter på otte år, der selv skriver og tegner sig igennem en masse historier, blev helt ivrig og spurgte, om hun også kunne få lov til at lave bøger. Men lad os nu se ... "Fra mig til dig" er en serie med 12 gode børnehistorier, der er valgt ud i en skole-forfatter-konkurrence, hvor cirka 500 skoler deltog.

Bøgerne er heldigvis meget forskellige, hvilket skaber variation og inspiration til andre børn til selv at skrive historier og tegne til. Genremæssigt har vi historier med action, fantasy, eventyr og noget fra den virkelige, oplevede verden. Historierne handler om dyr, drillerier, venskaber, om at være fremmed og anderledes og om "De gode og de onde". Det er bestemt noget, der kan være med til at motivere de elever, der ellers ikke har den store lyst til selv at læse. For det er spændende at se, hvad jævn­ald­ren­de kan præstere. Og ikke nok med det. De voksne vil også blive positivt over­raskede over, hvad så små børn faktisk kan skrive, at de allerede ved så meget om genrekoder, og at de har overskud til at præge historier med både humor og alvor. De 12 vindere og de 21 tegne­re/­il­lu­stratorer mødtes forleden med deres 12 klasser i H.C. Andersens fødeby, Odense. Og måske bli­ver nogle af de små forfattere selv til større forfattere, når de bliver voksne, hvem ved? Når H.C. Andersen ku', hvorfor sku' andre så ikke ku' ku'?

Powered by Labrador CMS