Anmeldelse Pædagogik
0   236

Hyperaktive børn

Scener fra hverdagen

Fakta<p>Forfatter: Marianne Bergström</p><br /><p>128 kroner, 36 sider</p><br /><p>Forlag: Dansk Psykologisk Forlag</p>

Hvad der er svært at sige med ord, kan man tegne sig ud af. Det har været sådan en fornøjelse at komme igennem denne meget sympatiske bog om, hvordan det er at være en familie med et hyperak­tivt barn. Gennem illustrationer af komplicerede problemstillinger og pædagogiske ideer og anvisninger gives hjælp og inspiration til problemløsning for forældre og andre i barnets hverdag.

Artiklen fortsætter under banneret

De meget søde tegninger fortæller om hverdagen med et hyperaktivt barn, og der er så tilpas meget humor i bogen, at den er svær at lægge fra sig, når man endelig har fået den i hænderne. Det er en bog, der først og fremmest henvender sig til forældre, hvilket nok gør den lettere tilgængelig end de fleste andre bøger om vanskelige specialpædagogiske emner. Her gives der hjælp til, hvordan man bedst muligt kan forstå sit barns forskellige reaktioner, og hvordan man som forældre eller professionel omsorgsperson kan opleve afmagt og frustration over for et barn, der er ved at splitte det hele ad. Der er ikke noget, der er så trist, at man ikke også kan grine lidt af det undervejs. For med humor og illustrative eksempler skal vi som forældre og lærere nærme os et frugtbart og ligeværdigt samarbejde om, hvad der tjener det enkelte barn bedst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ