Hyperaktive børn

Scener fra hverdagen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad der er svært at sige med ord, kan man tegne sig ud af. Det har været sådan en fornøjelse at komme igennem denne meget sympatiske bog om, hvordan det er at være en familie med et hyperak­tivt barn. Gennem illustrationer af komplicerede problemstillinger og pædagogiske ideer og anvisninger gives hjælp og inspiration til problemløsning for forældre og andre i barnets hverdag.

De meget søde tegninger fortæller om hverdagen med et hyperaktivt barn, og der er så tilpas meget humor i bogen, at den er svær at lægge fra sig, når man endelig har fået den i hænderne. Det er en bog, der først og fremmest henvender sig til forældre, hvilket nok gør den lettere tilgængelig end de fleste andre bøger om vanskelige specialpædagogiske emner. Her gives der hjælp til, hvordan man bedst muligt kan forstå sit barns forskellige reaktioner, og hvordan man som forældre eller professionel omsorgsperson kan opleve afmagt og frustration over for et barn, der er ved at splitte det hele ad. Der er ikke noget, der er så trist, at man ikke også kan grine lidt af det undervejs. For med humor og illustrative eksempler skal vi som forældre og lærere nærme os et frugtbart og ligeværdigt samarbejde om, hvad der tjener det enkelte barn bedst.

Powered by Labrador CMS