Anmeldelse Pædagogik
0   274

Den indre helt

Fakta<p>Forfatter: Karim S. Maktabi og Trylle Vilstrup</p><br /><p>Klassesæt indeholdende 22 elevbøger, en lærervejledning, en dvd og to plakater: 2.400 kroner</p><br /><p>Forlag: 4Årstider</p>

Psykologer og sociologer påpeger det, som mange lærere (og forældre) allerede ved, nemlig at børn i dag fokuserer på det ydre, på hvordan kroppen tager sig ud, og hvilke signaler man ønsker at sende til andre om, hvem man er. Med undervisningsmaterialet "Din indre helt" er der (endelig) et materiale, der forsøger at skabe en sammenhæng mellem kroppens ydre og indre.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsmaterialet består af og kan afvikles i fire moduler. Det første, som anmeldes her (og som sagtens kan stå alene), har fokus på kroppen og bevægelse. Materialet består af et elevhæfte, en lærervejledning og en dvd med praktiske øvelser. Materialet henvender sig til 1.-7. klasse, hvilket det godt kan bære - måske med nogle blokeringer hos de kære pubertetsbørn. Tanken er at kombinere teori og praksis, så man både udvikler et fælles sprog om kroppen og udfører praktiske øvelser, der kan bruges som en god start på dagen, eller når der er uro i klassen.

Materialet benytter sig af et metaforisk sprog, som man ofte støder på i Østens kropsfilosofi, og de praktiske øvelser leder tanken hen på yoga. Materialet kan med fordel anvendes i teamsamarbejdet, da det blandt andet kan bidrage til at udvikle børns evne til at opnå større kropsbevidsthed, opbygge et større selvværd, blive mere fokuserede samt øge koncentrationen. Det kan ligeledes anvendes i et tværfagligt projekt om kroppen og dermed som indledning til en forhåbentlig længerevarende indsats. Anmelderen selv er meget positiv over for materialet, men er bevidst om, at det ikke er alle, der har lyst til at prøve kræfter med eller tror på den mere metaforiske og holistiske indfaldsvinkel til kroppen, hvor tankegangen bygger på en forening af krop, sind og følelser. Det positive er, at der nu er en samlet pakke, der er lige til at gå til, om et emne, det ellers kan være svært at få samling på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ