Den indre helt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Psykologer og sociologer påpeger det, som mange lærere (og forældre) allerede ved, nemlig at børn i dag fokuserer på det ydre, på hvordan kroppen tager sig ud, og hvilke signaler man ønsker at sende til andre om, hvem man er. Med undervisningsmaterialet "Din indre helt" er der (endelig) et materiale, der forsøger at skabe en sammenhæng mellem kroppens ydre og indre.

Undervisningsmaterialet består af og kan afvikles i fire moduler. Det første, som anmeldes her (og som sagtens kan stå alene), har fokus på kroppen og bevægelse. Materialet består af et elevhæfte, en lærervejledning og en dvd med praktiske øvelser. Materialet henvender sig til 1.-7. klasse, hvilket det godt kan bære - måske med nogle blokeringer hos de kære pubertetsbørn. Tanken er at kombinere teori og praksis, så man både udvikler et fælles sprog om kroppen og udfører praktiske øvelser, der kan bruges som en god start på dagen, eller når der er uro i klassen.

Materialet benytter sig af et metaforisk sprog, som man ofte støder på i Østens kropsfilosofi, og de praktiske øvelser leder tanken hen på yoga. Materialet kan med fordel anvendes i teamsamarbejdet, da det blandt andet kan bidrage til at udvikle børns evne til at opnå større kropsbevidsthed, opbygge et større selvværd, blive mere fokuserede samt øge koncentrationen. Det kan ligeledes anvendes i et tværfagligt projekt om kroppen og dermed som indledning til en forhåbentlig længerevarende indsats. Anmelderen selv er meget positiv over for materialet, men er bevidst om, at det ikke er alle, der har lyst til at prøve kræfter med eller tror på den mere metaforiske og holistiske indfaldsvinkel til kroppen, hvor tankegangen bygger på en forening af krop, sind og følelser. Det positive er, at der nu er en samlet pakke, der er lige til at gå til, om et emne, det ellers kan være svært at få samling på.