Anmeldelse Dansk
0   153

Pegasus 3

Fakta<p>Forfatter: Nils Hartmann, Joy Lieberkind, Cecilie Bogh</p><br /><p>Læsebog: 160 sider, 186,25 kroner. Arbejdsbog A: 48 sider, 48,75 kroner. Arbejdsbog B: 48 sider, 48,75 kroner. På tværs: 121 sider, 623,75 kroner. Lærervejledning: 106 sider, 498,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

"Pegasus"-serien er et yderst ambitiøst projekt målrettet danskundervisning på mellemtrinnet. Denne den første del, "Pegasus 3", er udviklet til undervisning på 3. klassetrin og tæller i alt fem sammenhængende udgivelser: En læsebog, en lærervejledning, to elevhæfter og endnu en arbejdsbog med fokus på tværfaglige muligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Indholdsmæssigt føres vi tilbage til en yderst traditionel og klassisk opfattelse af sprog og kultur. I læsebogen sker det i form af otte omfattende og klart tematiserede kapitler, hvori der serveres en skønsom blanding af nyt og ældre materiale bearbejdet under overskrifter som eksempelvis "Hvordan alting begyndte", "I faraos rige", "Græske helte" og "Alle veje fører til Rom".

Mange af teksterne er illustreret af forskellige tegnere, dog uden direkte referencer, muligvis som en trist konsekvens af tegnerkrisen, og illustrationerne er af noget svingende kvalitet, nogle med klart større appel til målgruppen end andre.

Lærervejledningen er grundig og forsyner læseren med en bevidst udformet blanding af metodik og information ordnet systematisk i kapitler svarende til læsebogens inddeling. Desværre er den grafiske udformning noget massiv, hvilket nogle steder kan virke direkte hæmmende for såvel læselyst som videre informationssøgning. De to arbejdsbøger følger ligeledes kapitelinddelingen i læsebogen og vil for mange elever formentlig være tiltrækkende i deres lidt repeterende form. Til gengæld kan jeg være noget i tvivl om mulighederne for at differentiere brugen af materialet og om, hvorvidt sværhedsgraden reelt er lige i overkanten i forhold til arbejdet med dansk i 3. klasse.

Ideen med hæftet "På tværs" er god. Her lægges op til tværfagligt arbejde under forskellige optikker. Det gælder for eksempel dansk og kristendomskundskab, dansk og matematik eller dansk og idræt. Mange af ideerne vil kunne praktiseres i den enkelte klasse, men også i sammenhæng med mere tværgående klasse- eller emneuger. Til materialet er udformet en uddybende hjemmeside: www.pegasus.digibib.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.258 andre er allerede tilmeldt