Sorg hos børn

En håndbog for voksne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Få, måske ingen, ved så meget om børn og sorg som den norske Atle Dyregrov, så materiale fra den kant imødeses med forventning. Derfor blev jeg da også lidt skuffet over at opdage, at bogen her er en genudgivelse af en knap tyve år gammel klassiker, som allerede står på hylden.

Første udgave af bogen er i et lidt mindre format og med en børnetegning på forsiden, hvorimod anden udgave er mere traditionelt udformet. Ærgerligt, at Dansk Psykologisk Forlag ikke har bibeholdt første udgaves layout.

Ved nærlæsning viser det sig, at det er en tekstmæssigt revideret udgave med tilføjelser af netinformationer som den væsentligste forskel.

Bogen er en nyttig håndbog for voksne, der giver gode råd om håndtering af børn i sorg. Grundigt gennemgås forskellige aspekter af sorg og sorgens indvirkning på børn. Udgangspunktet er hele tiden i børnehøjde med relevante eksempler fra forfatterens egen praksis som psykolog for børn i sorg og med det for øje at tage vare på barnet.

Sproget er henvendt til voksne uden specielle forudsætninger inden for psykologiens verden, hvilket gør den meget anvendelig som håndbog. Samtidig er man som læser ikke i tvivl om, at de råd, der virker så enkle og indlysende, er resultatet af en årelang erfaring med et vanskeligt område, nemlig børn, der har mistet.

Indholdet er stadig guldkorn, som enhver lærer og pædagog bør have kendskab til, og med denne reviderede udgave er bogen blevet ajourført især på indekssiden, hvilket gør den til en uundværlig håndbog.