Anmeldelse Tosprogede
0   184

Minoritetsspråklige med særskilte behov

En bok om utredningsarbeid

Fakta<p>318 kroner, 223 sider</p><br /><p>Bogen kan bestilles ved mail til: cecilie.larsen@cappelen.no</p><br /><p>Forlag: Cappelen Akademisk Forlag</p>

Heftig ser den ud. Med 18 tætskrevne kapitler uden andre illustrationer end nogle få teksttunge, komprimerede skemaer. Og så på norsk.

Artiklen fortsætter under banneret

Men! Man skal bestemt ikke lade sig skræmme væk af Espen Egebergs artikelsamling "Minoritetsspråklige med særskilte behov - En bok om utredningsarbeid". Det er en vigtig debat- og håndbog for både undervisere i sprogcentre, lærerstuderende, ansatte i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, konsulenter og andre, der beskæftiger sig med feltet omkring diagnosticering, afdækning og vurdering af behov hos tosprogede børn, unge og voksne.

Her fokuseres ikke på fejl og mangler. Gennem et konkret bud på en afdækningsmodel ses derimod på betingelser, baggrund, skoleerfaring og andre væsentlige forhold, der spiller ind på det reelle billede af et barn eller en voksen, der bliver (sprog-)vurderet.

Sprogforståelse, anvendelse af test og den svære adskillelse af faglig hjælp, sproglig støtte og specialundervisning berøres også. I det hele taget er en mængde relevante overvejelser og væsentlig viden fra dette felt her samlet i én bog.

Bogens beskrivelser af norske procedurer og systemer kan virke forstyrrende, men ikke nok til at gøre bogen irrelevant i Danmark. Alligevel ville det da være herligt, hvis "Minoritetsspråklige med særskilte behov" blev oversat til dansk og sat ind i en dansk kontekst. Så ville den blive et endnu større must i sammenhænge, hvor der diskuteres og arbejdes med diagnosticering af tosprogede børn, unge og voksne i almindelighed og sprogvurdering i særdeleshed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
696 andre er allerede tilmeldt