Anmeldelse Specialundervisning
0   279

Et liv i kaos

Om voksne med ADHD

Fakta<p>Forfatter: Per Hove Thomsen og Dorte Damm</p><br /><p>269 kroner, 204 sider</p><br /><p>Forlag: Hans Reitzels Forlag</p>

Det er vigtigt, at der nu sættes fokus på voksne med ADHD (Damp), og efter Keld Klüvers dokumentarfilm "Et liv i kaos" fra 2003 er der kommet øget fokus på, at børn med ADHD også bliver voksne. Diagnosen forsvinder ikke, "bare" fordi man er blevet større, nærmere tværtimod, for voksne med ADHD er en kompliceret affære, og det er meget forskelligt, hvad de har af livsmuligheder. Uanset om man har en behandlingskrævende lidelse eller ej, så har alle med diagnosen ADHD et liv i kaos.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen belyser tilstandens mange aspekter i voksenlivet: Fra det kliniske udtryk og prognosen, de neuropsykologiske aspekter og behandlingsplanlægningen til den voksnes møde med behandlingssystemet, med de sociale myndigheder og med Kriminalforsorgen. Det kan være svært på denne korte plads at fremhæve noget frem for noget andet, men jeg må indrømme, at jeg virkelig lærte noget om et emne, som jeg ikke tidligere har vidst så meget om. Så jeg vil blot nævne, at der er masser af nyttig information til alle, der har emnet ADHD inde på livet - enten professionelt eller som pårørende. For vi skal som lærere også være opmærksomme på fremtidsperspektiverne for de børn, vi har, og tænke på at give dem nogle redskaber, så de kan hjælpe sig selv til en så god voksentilværelse som muligt. I et citat i bogen fortæller en ægtefælle til en voksen med ADHD, hvor besværligt livet for en pårørende kan være, når alting roder og flyder. Det er den første dansksprogede bog om emnet, som bestemt fortjener mange læsere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.191 andre er allerede tilmeldt