Debat

Komikken griber om sig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Først var det newzealænderne, der viste vejen frem. Det standsede først, da det ikke længere kunne skjules, at landets offentlige sektor lå i ruiner. Siden blev det Håbo-skolerne, men så begyndte de kritiske rapporter fra den svenske statslige skoleinspektion at tikke ind, og siden har borte taget dem. Og nu er det så pludselig 14 skoler i Norge, som skal have anvendt noget, der kaldes for »LP-metoden«, samtidig med at deres karakterer er steget 0,4 point.

Uvist af hvilken grund mener Undervisningsministeriet på sin hjemmeside, at dette »har vakt stor interesse i Danmark«, det vil sige i den samme snævre kreds af pædagogiske globetrottere, som promoverede New Zealand og Håbo. Så nu er skoleforvaltningerne fra Skagen til Gedser straks gået i gang med at implementere denne »metode«. Og det skal gå stærkt. Hvorfor dog vente, til skolernes ansatte finder ud af, hvad det handler om? Med risiko for at det hele løber ud i sandet?

Næ, lyt til Niels Egelund, som den 23. april siger til Politiken, at over halvdelen af lærerne er imod de ændringer i folkeskolen, som regeringen har gennemført. Og hug så til nu, ude i forvaltningerne, mens de færreste endnu ved så meget, som hvad forkortelsen betyder, endsige hvad »metoden« går ud på - ud over at spare på specialundervisning, forstås. Men den er overmåde magnifique, det er ganske vist. Og den, der ikke kan se det, duer ikke i sit embede eller er utilladelig dum.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mens komikken således griber om sig, kan du, kære læser, måske endnu nå at foregribe begivenhedernes gang ved at finde ud af, hvad forkortelsen LP betyder: Lav Pris eller Løbende Pengestrøm? Ligefrem Påskønnelse eller Lærer Pres? Lidenskabelig Professionalisme eller Løsagtigt Plidderpladder? Se løsningen i næste nummer af Folkeskolen, inden LP kommer til din skole!

Powered by Labrador CMS