Spændende premiere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Wilhelm Halgreen har været både lærer, skoledirektør og kommunaldirektør, før han havnede i stolen som projektleder for de nationale test hos Skolestyrelsens hovedleverandør, Cowi. Den 1. maj var premieredag for testene.

Hvordan var nattesøvnen dagen før?

»Ligesom de foregående nætter sov jeg ikke helt igennem. Jeg ved jo, at meget kan gå galt i den sidste ende med it-projekter - og samtidig var det også spændende, lidt ligesom før juleaften«.

Overværede du en test?

»Nej, jeg sad her i kontrolrummet, hvor min rolle er at stå til rådighed. Men i kraft af min egen fortid i folkeskolen havde jeg da tråde ud, så jeg kunne følge med på 'nærmeste anden hånd'«.

Hvordan gik det så?

»2.090 ud af 3.018 elever fik afsluttet. Og det er en stor portal og et stort nyt system, så det gik rigtig godt, synes jeg. Men vi havde også nogle problemer, blandt andet nogle brugeroplevelser mod slutningen af testen og nogle andre tekniske ting, som vi bruger dagene og nætterne på nu«.

»Dér, hvor det er gået skidt, er desværre dér, hvor lærerne skal have noget ud af det. Vi havde jo lovet resultaterne den 7. maj, og det når vi ikke«, siger Wilhelm Halgreen og understreger, at der selvfølgelig ikke er nogen data, der går tabt.

Hvordan har opgaven været, i forhold til hvad du havde forventet?

»Arbejdsmæssigt har det været, som jeg troede - vildt spændende at arbejde med både lærerkultur og det it-tekniske, hvor vi har været med til at nyudvikle noget helt nyt, state-of-the-art«.

kra@dlf.org

Powered by Labrador CMS